Jouw veiligheid is onze prioriteit

Vinted hecht veel belang aan het verzekeren van de persoonlijke veiligheid van onze leden. We werken proactief aan het creëren van tools en regels die onze community ten goede komen – of je nu een koper of een verkoper bent. Dit is wat je moet weten over onze belangrijkste veiligheidsprocedures.
Kopersbescherming
Wanneer je via Vinted betaalt, is onze Kopersbescherming van toepassing op je aankoop. Het zorgt voor beveiligde betalingsprocedures, geeft je het recht om een terugbetaling aan te vragen, en hulp van ons Support Team. De Kopersbescherming is een vast bedrag van € 0,70 plus 5% van de artikelprijs. When you pay through Vinted, our Buyer Protection applies mandatory for your purchase. It helps ensure safe payments, gives you the right to claim a refund and access customer support when needed. Buyer Protection costs a fixed fee of €0,70, plus 5% of your item’s price.
Terugbetalingsbeleid
Elke bestelling is beschermd. We zullen je een terugbetaling geven als je artikel nooit is verstuurd, als het beschadigd of niet zoals beschreven is. Je hebt altijd 2 dagen de tijd nadat je bestelling is afgeleverd om een klacht te melden.
Veilige betalingen
Alle betalingen op Vinted zijn versleuteld. Ze worden verwerkt door onze vertrouwde partner Mangopay, die er dankzij beveiligde technologie voor zorgt dat je in alle vertrouwen geld kunt versturen en ontvangen.
Onze volledige ondersteuning
Je kunt ons 24/7 bereiken en een antwoord binnen 24 uur verwachten. Ons team zal er alles aan doen om elk probleem op te lossen. Voor snelle tips, neem een kijkje in ons Hulp Centrum.
Platform security
Anti-spam hulpmiddelen
We hebben programma's die ongepaste inhoud opsporen. Net zoals de spamfilters in je e-mail, werken ze om slechte inhoud in berichten automatisch te blokkeren.
Beveiligde persoonsgegevens
Op elk gewenst moment, bewaren we alleen de minimumhoeveelheid informatie die we over onze leden moeten hebben. Je kunt altijd om een download van je volledige profiel vragen.
Risicobeoordeling
We gebruiken voorspellende analyse om verdachte activiteit, advertenties en bestellingen te markeren en om deze onmiddellijk te evalueren. Op die manier kan ons team ingrijpen nog voordat er schade is veroorzaakt.
We maken het onze community gemakkelijk om vertrouwen te scheppen
Communiceer
De beveiligde chatfunctie op Vinted maakt het mogelijk om meer te weten te komen over het artikel dat je wilt kopen. Je kunt een privébericht naar elk lid van Vinted sturen. Vergeet niet dat het belangrijk is om netjes en beleefd te blijven in je communicatie met kopers en verkopers, zo ontstaat een klimaat van vertrouwen.
Beoordeel
Vinted leden kunnen aan elkaar feedback geven alleen nadat een bestelling is afgerond. Daarom is de feedback die je op profielen van mensen ziet gebaseerd op werkelijke ervaringen. Bekijk het zorgvuldig en vergeet niet feedback achter te laten na een bestelling om het in ruil daarvoor te ontvangen.
Word geverifieerd
Om je betrouwbaarheid onmiddellijk te vergroten, neem even de tijd en verifieer je persoonsgegevens op Vinted. En als je wilt zien of een ander lid enige van hun gegevens heeft geverifieerd, klik simpelweg door naar hun profiel.
Wees proactief
Vul je profielgegevens in - proactief zijn versterkt het vertrouwen, wat vervolgens ook je verkopen kan stimuleren. En als je ziet dat iets niet aan onze normen van de community voldoet - rapporteer het zodat ons team het kan aanpakken.
Goed om te weten
Tips voor kopers
Ontdek hoe je kunt evalueren of een verkoper betrouwbaar is en hoe je extra informatie over artikelen en veilige betalingen kunt krijgen.
Verkooptips
Krijg tips voor het bouwen van een betrouwbaar profiel, voor communicatie met kopers en het wegnemen van belemmeringen voor een succesvolle verkoop.