Vinted.nl gaat internationaal

Vinted.nl gaat internationaal

Vinted.nl is internationaal en nu kan je niet alleen binnen Nederland handelen, maar ook in 4 andere landen: Frankrijk, België, Spanje en Luxemburg.

Overstappen naar het nieuwe internationale platform

Na 4 maart, wanneer je de nieuwe Vinted app downloadt en opent of de nieuwe vinted.nl website gebruikt, vragen we onze nieuwe Algemene Voorwaarden te aanvaarden. Daarna kan je gewoon inloggen met je huidige profielgegevens. En dat is het - vanaf dan ben je lid van onze internationale gemeenschap.

Belangrijke stappen die je moet nemen

Nadat je lid bent geworden van het internationale platform moet je:

 • Alle transacties afhandelen op de Nederlandse website

Je berichten en saldo van het Nederlandse platform worden niet verhuisd naar het internationale. Daarom is het van belang al je lopende transacties af te handelen en je saldo op te nemen van de Nederlandse website op local.vinted.nl. Zorg ervoor dat je dit doet voor 4 juni, omdat na deze datum de lokale website niet langer beschikbaar is.

 • Toestemming geven voor verhuizen gegevens

Wil je dat we je advertenties en beoordelingen verhuizen naar het nieuwe platform, geef ons dan je toestemming hiervoor. We vragen je om toestemming zodra je lid wordt van het internationale platform. Mocht je deze stap hebben gemist, dan sturen we later een herinnering naar je inbox.

Profiel wijzigingen

De volgende gegevens zijn automatisch mee verhuisd naar het internationale platform:

 • Je login gegevens (e-mailadres, gebruikersnaam en wachtwoord)
 • Je profielfoto

Zodra je ons toestemming geeft, verhuizen we de volgende gegevens:

 • Je advertenties
 • Je beoordelingen

De volgende dingen verhuizen niet mee:

 • Het geld in je Vinted Portemonnee
 • Je transacties
 • Je berichten
 • Video’s van je artikelen 
 • Je favoriete artikelen
 • De leden die je volgt en je volgers.

Veelgestelde Vragen

Wat als mijn koper/verkoper een andere taal spreekt? 

Ongeacht de taal die je spreekt, je kan met succes kopen en verkopen door het volgen van onze on-screen tips en order status updates.

Je kan ook de Een bod doen knop gebruiken voor het onderhandelen met verkopers of het aanbieden van korting aan potentiële klanten. Dit alles betekent dat je geen berichten hoeft te sturen naar andere leden, tenzij je dit zelf wilt.

Kies je ervoor om te schrijven naar iemand die een andere taal spreekt, dan kan je een gratis online programma gebruiken voor het vertalen van je berichten. Translate.google.com of een vergelijkbare vertaler doet het werk voor je, zodat je makkelijk kunt praten met leden uit andere landen.

Hoe werkt internationale verzending?

Internationale verzending werkt net zoals lokale verzending: een koper betaalt voor de verzending wanneer ze op de ‘Koop nu’ knop klikken. Het enige verschil is dat het pakket de grens van het land van de verkoper oversteekt om de bestemming van de koper te bereiken. We zijn bezig met uitbreiding van onze verzendpartners, zodat je nog betere verzendtarieven krijgt. We houden je op de hoogte!

Hoe snel is internationale verzending?

Het duurt 4-7 werkdagen voordat de koper het pakket vanuit een ander land ontvangt. Leveringstijden variëren, afhankelijk van het verzendbedrijf en de locatie van zowel de koper als verkoper.

Moet ik belasting betalen?

Als koper is er geen BTW (Bruto Toegevoegde Waarde) van toepassing op je internationale aankopen op Vinted.

Zodra je verkoopt betaal je inkomstenbelasting, indien deze belastingregel van toepassing is in je thuisland. In het algemeen wordt er geen belasting geheven over inkomsten die voortkomen uit niet-commerciële verkoop van tweedehands artikelen, tenzij je meer verdient dan de gestelde belastingvrije voet. We raden je aan contact op te nemen met je lokale belastingkantoor om zeker te weten welke belastingregels er gelden in jouw land..Contact us