Hoe maak ik geweldige foto’s?

Als het om verkopen gaat, is er een ding dat jouw artikelen echt laat opvallen: goede foto’s.

Je zal er verbaasd van staan hoeveel sneller jouw artikelen zullen verkopen wanneer je net iets meer aandacht besteed aan je foto’s, ze bijvoorbeeld een goede belichting geven en ervoor zorgt dat ze scherp zijn.

Het Vinted team heeft veel onderzoek hierna gedaan. We hebben geleerd dat artikelen met mooiere foto’s veel vaker bekeken worden en ook veel sneller verkocht worden! Omdat we een heel goed idee hebben over wat goed werkt, willen we onze tips met jou delen. Geen zorgen, er is geen speciale uitrusting voor nodig - het enige wat je nodig hebt is je telefoon, jouw artikel, misschien een lamp of een hangertje en een beetje creativiteit.:)

Dus wat is het geheim van geweldige foto's? 

 1. Een model, of een kledinghanger
  Vraag een vriendin om jouw model te zijn, of gebruik een kledinghanger

 2. Achtergrond is heel belangrijk
  Hou de achtergrond overzichtelijk en neutraal. Een mooie effen achtergrond werkt het best - een feit. Een rustige achtergrond helpt erbij om de focus op het artikel te houden, in plaats van op het behang. Neem een foto van het artikel wat voor bijvoorbeeld een witte muur, of de achterkant van een deur staat, en wat niet dezelfde kleur is als het artikel. Vermijd fotograferen in de spiegel, of fotograferen in spiegelbeeld. Dit brengt meer aandacht voor je artikelen.

 3. Laat de ware kleur zien
  Neem je foto’s in natuurlijk licht/daglicht waar mogelijk, bijvoorbeeld als je foto’s maakt in een mooie lichte kamer met genoeg zonlicht. Ook kan je een lamp gebruiken om het artikel te belichten van de voorkant. Probeer geen flits of filters te gebruiken, heel vaak komen de kleuren dan niet zoals het origineel eruit te zien.

 4. Originele eigen foto’s
  Gebruik alleen je eigen gemaakte foto’s, dus geen foto’s die je online vindt. Voeg ook geen watermerken toe aan de foto’s

 5. Het complete beeld
  Laat je item volledig zien in de eerste foto. Maak geen collage alsjeblieft.

 6. 1 Item, 1 upload
  Creëer verschillende uploads voor elk item dat je verkoopt 

Nog meer tips voor het maken van uitstekende foto's:

 • Pas de focus en scherpte aan
  Probeer gebruik te maken van auto-focus om je te helpen. Onthoud dat wanneer je de zoom gebruikt, foto’s dan minder scherp worden en ‘blurry’ kunnen worden. Ontwijk het gebruik van de zoom dus waar mogelijk!
 • Zorg voor hoge kwaliteit van de hoofdfoto
  Kies voor de beste foto die je hebt van je artikel, als hoofdfoto bij je uploads. Zorg ervoor dat de hoofdfoto altijd het gehele artikel laat zien (geen close up of een uitsnede!) in 1 foto - en van de voorkant. Op deze manier kunnen Vinties precies jouw hele artikel zien wanneer ze door de catalogus browsen.
Heb je iets aan dit antwoord gehad? of