Wie betaalt voor de verzending?

Op Vinted worden de verzendkosten altijd door de koper betaald. Deze kosten worden toegevoegd aan de totale prijs tijdens het afrekenen als de koper betaalt via credit card, PayPal, iDEAL of met het geld van de Vinted Portemonnee.

Verkopers moeten het artikel altijd versturen met de verzendmethode die de koper heeft gekozen en waar hij/zij voor heeft betaald.

Hier vind je hoe het met de verzendkosten zit wanneer je verkoopt:

  • STANDAARDVERZENDING. Standaardverzending is de geïntegreerde verzendoptie die je op Vinted kunt vinden wanneer je een artikel uploadt. De pakketmaten en tarieven zijn vooraf gedefinieerd.

PostNL
1. De koper betaalt voor het artikel en voor de verzending.
2. De verkoper betaalt voor de verzending wanneer het artikel wordt verstuurd. De verzendprijs en de leveringsdienst worden aangeduid in de Vinteds verzendinstructies.
3. Na de aflevering wordt de betaling vrijgegeven aan de verkoper. Het dekt volledig het bedrag die de verkoper voor de verzending heeft betaald en de prijs van het verkochte artikel.
  • AANGEPASTE VERZENDING. Hiermee kunnen verkopers een leveringsdienst nar hun keuze gebruiken. Wanneer je een artikel uploadt, geef gewoon een prijs aan in het upload formulier.

Aangepaste verzending
1. De koper betaalt voor het artikel en voor de verzending.
2. De verkoper betaalt voor de verzending wanneer het artikel wordt verstuurd.
3. Na de aflevering wordt de betaling vrijgegeven aan de verkoper. Het dekt volledig het bedrag die de verkoper in de advertentie heeft aangegeven en de prijs van het verkochte artikel.

Voor welke methode je ook kiest, zorg even ervoor dat het goed bij het artikel past. Nadat de koper heeft betaald, kunnen kopers geen extra kosten in rekening brengen en moeten het artikel op de post doen.

Heb je iets aan dit antwoord gehad? of