Regels

local.vinted.nl is een platform voor het kopen, verkopen, ruilen of weggeven van tweedehandse artikelen. Je kunt je artikelen op local.vinted.nl helemaal gratis plaatsen! 

We willen ervoor zorgen dat local.vinted.nl een prettige en veilige plek is en blijft. Daarom vragen we al onze leden om zich te houden aan de regels voor local.vinted.nl, wanneer je besluit om artikelen te uploaden naar onze catalogus.

Tweedehands kleding, schoeisel en accessoires zijn toegestaan in de catalogus. Let op: de sectie 'Overig' in de catalogus is voor draagbare artikelen waarvoor geen categorie beschikbaar is.

Deze artikelen zijn tijdelijk verboden:
Cosmetica en parfums
Ondergoed
Herenkleding en kinderkleding
Elektrische schoonheidsproducten
Zwangerschapskleding

 

Niet toegestaan zijn:
Namaakartikelen/imitaties/replica's of onechte merkproducten
Sportuitrusting, waaronder schaatsen, skeelers of rolschaatsen, hoelahoepels, gewichten, ski's, snowboards, etc.
Elektronische en 'hightech' producten en accessoires, zoals mobiele telefoons, computers, camera's en tablets.
Gebruikte piercings behalve oorbellen
Contactlenzen (waaronder lenzenvloeistof en lenzenhouders)
Geneesmiddelen, vitamines en voedingssupplementen
Huishoudartikelen en woonaccessoires
Dieren
Kaartjes voor evenementen

Al deze artikelen, evenals andere die niet tot de reeds beschikbare categorieën van “kleding, schoenen en accessoires” op Vinted behoren, worden naar eigen inzicht verwijderd door de beheerder.

 

ALGEMENE REGELS

•       Alle artikelen moeten aan de bijpassende categorie worden toegewezen en elk artikel mag maar één keer worden geplaatst. ​
•       Als je meer dan een artikel wilt plaatsen, moet je voor elk artikel een afzonderlijke advertentie maken en de bijpassende categorie kiezen. Een advertentie voor een artikel alsjeblieft, behalve als de artikelen in een advertentie als een bundel of set voor één totale prijs worden aangeboden.
•       Bij bundels (sets) moet er het woord 'bundel' of 'set' in de titel en beschrijving staan. Elke bundeladvertentie moet de eindprijs van de bundel bevatten en de artikelen van de bundel kunnen niet apart worden geüpload. 
•       Bij alle artikelen moet de juiste staat worden aangegeven, zoals hier nader is beschreven.
•       Niet toegestaan is het plaatsen van artikelen, waaronder kleding, schoeisel of accessoires, die voor commerciële doeleinden zijn aangekocht.

Artikelen die als commercieel worden beschouwd:
•        Een grote hoeveelheid splinternieuwe kleding en andere artikelen;
•        Een grote hoeveelheid kleding/artikelen met de prijskaartjes er nog aan;
•        Kleding of artikelen in dezelfde stijl maar in verschillende kleuren en maten;
•        Artikelen en schoenen waarbij de maat wordt aangegeven 'diverse' of 'meer maten beschikbaar';
•        Artikelen met foto's die uitsluitend afkomstig zijn van het internet (stockfoto's);
•        Artikelen die 'kunnen worden besteld'.


•       Het aanbieden van diensten is niet toegestaan in de catalogus. ​
•       Het is niet toegestaan om 'Verkocht', 'Tijdelijk niet leverbaar' of 'Kijk later nog eens' of een vergelijkbare status in de titel van het artikel te vermelden als je het al hebt verkocht, geruild of weggegeven. Klik gewoon op de knop 'Markeren als verkocht' in de advertentie wij zullen deze voor andere leden verbergen.
•       Veilingen zijn bedoeld om zoveel mogelijk winst te generen, wat in tegenspraak is met ons doel. Daarom worden advertenties of artikelen in de catalogus of op het forum die veilingen of biedingen bevatten zonder waarschuwing verwijderd. Check hoe je de juiste prijs moet bepalen. 
•       De foto's moeten het artikel laten zien zoals het is (d.w.z. niet gefotoshopt om het artikel er beter uit te laten zien, alsjeblieft). Foto's moeten voldoen aan de volgende eisen: 
•        Foto's van het artikel dat je in de catalogus wilt aanbieden moeten door jou of een bekende zijn gemaakt met het doel op Vinted gebruikt te worden.
•        Stockfoto's, reclames en watermerken op de foto's zijn niet toegestaan. 
•        Foto's moeten duidelijk zijn. Bekijk even onze foto tips voor advies.
•        De primaire foto moet het aangeboden artikel duidelijk laten zien. Het mag geen collage van meerdere foto’s zijn. Collages zijn niet toegestaan als primaire (1e) foto. Bij alle extra foto's mag je echter zelf weten hoe je je artikel wilt laten zien. ​

 

STRAFFEN

Let op: local.vinted.nl  wil een veilige en vriendelijke omgeving bieden voor sociaal shoppen. Als we echter zien dat leden de Dienst misbruiken, kunnen we dit bestraffen.

•       Als een lid een van de regels voor de Dienst heeft overtreden, ontvangt zij een geschreven waarschuwing en verwijderen of verbergen wij het artikel of het forumbericht dat niet aan onze regels voldoet. Als je een bericht ontvangt van de beheerders van de Dienst met betrekking tot een ongeschikte advertentie, heb je 24 uur de tijd om actie te ondernemen. Na deze periode kan de advertentie zonder kennisgeving worden verwijderd.
•       Als het lid ervoor kiest de waarschuwingen te negeren, geen contact zoekt met de beheerders en/of geen inzet toont om haar overtredingen recht te zetten, kan haar lidmaatschap voor onbepaalde tijd worden ingetrokken (geblokkeerd).

​Let op: het is ons doel een vriendelijke en veilige omgeving te bieden voor onze leden en gasten, waar zij kunnen neuzen, shoppen en socializen. We willen bij voorkeur op goede voet blijven staan met iedereen die onze Dienst gebruikt. We begrijpen dat er veel regels zijn waar je je aan moet houden en die je moet doorlezen, daarom kan het gebeuren dat niet alles even duidelijk is voor je. Mocht dat het geval zijn, neem dan contact op met ons vriendelijk support team, dan helpen we je graag.​

Problemen tussen leden kunnen voorkomen. Als dat het geval is en jullie het meningsverschil niet kunnen oplossen met inmenging van de beheerder, dan heeft het beheer van local.vinted.nl de beslissende stem.​

​Het beheer van local.vinted.nl  heeft het recht deze regels te wijzigen.​